Informácie o spracúvaní vašich osobných údajov

(platné od 25.5.2018)

 

Naša spoločnosť Viktor Hrobák, so sídlom Teplická cesta 5251, 058 01 Poprad, zapísaná v živnostenskom registri vedenom Okresným úradom v Poprade, OU-PP-OZP-2018/003321-2, č. živnostenského registra 740-34217 , (ďalej len „správca“) jasne a otvorene prehlasuje, ako spracovávame Vaše osobné údaje v súlade s NARIADENÍM EUROPSKÉHO PARLAMENTU A RADY (EU) 2016/679, o ochrane fyzických osôb v súvislosti so spracovaním osobných údajov a o voľnom pohybe týchto údajov a o zrušení smernice 95/46/ES, všeobecné nariadenie o ochrane osobných údajov (ďalej len ako „GDPR“).

 

Obsah:

  1. Aké údaje spracovávame?
  2. Kategórie príjemcov
  3. Účel spracúvania osobných údajov
  4. Vaše práva a možnosti
  5. Sťažnosti
  6. Zmeny zásad

 

 

1.     Aké údaje spracovávame?

Zhromažďujeme osobné údaje, ktoré nám poskytnete, ak sa na nás obrátite s otázkou, či dopytom na službu, alebo tovar. Osobné údaje, ktoré nám poskytnete, zahŕňajú povinné údaje, ako napríklad kontaktné informácie, tak nepovinné údaje. Bez uvedenia povinných údajov nie je možné vybaviť vašu požiadavku. Dobrovoľne nám poskytnete osobné údaje tam, kde Vás žiadame o udelenie súhlasu, napr. pri zasielaní newslettera alebo vypĺňaní kontaktného formulára, v rozsahu tam uvedenom.

Konkrétne údaje, ktoré od Vás žiadame:

 

  • Emailová adresa
  • Meno

 

2.     Kategórie príjemcov

A.      Kontaktný formulár

Vaše osobné údaje sú poskytnuté nasledujúcim kategóriám:

Príjemca v členskom štáte (EÚ a EHP)–       Poskytovateľ webhostingu za účelom uchovávania a zálohovania údajov

–       Poskytovateľ IT servisu/údržby (len k nahliadnutiu)

Príjemca v tretej krajine alebo medzinárodnej organizáciiNie je

Prenos osobných údajov do tretej krajiny, alebo medzinárodnej organizácii: Nie je a ani sa nezamýšľa.

 

B.      Cookies

Vaše osobné údaje môžu byť poskytnuté nasledujúcim kategóriám:

Príjemca v členskom štáte (EÚ a EHP)–       Poskytovateľ webhostingu za účelom uchovávania a zálohovania údajov

–       Poskytovateľ IT servisu/údržby (len k nahliadnutiu)

–       Poskytovateľ trackovacích služieb za účelom skvalitňovania služieb

Príjemca v tretej krajine alebo medzinárodnej organizáciiNie je

Prenos osobných údajov do tretej krajiny, alebo medzinárodnej organizácii: Nie je a ani sa nezamýšľa.

 

3.     Účel spracovania osobných údajov

A.      Kontaktný formulár

Osobné údaje uvedené v kontaktnom formulári sú spracovávané za účelom spätného kontaktovania a odpovede na Vašu správu.

 

B.      Cookies

Vďaka cookies si navštívené webové stránky pamätajú vaše úkony a nastavenia, ktoré ste na nich previedli, takže tieto údaje nemusíte zadávať opakovane, zlepšujú a zjednodušujú Vašu návštevu webu.

 

O súboroch cookies:

Keď používate web www.kvetyvictor.sk, môže dôjsť k zhromažďovaniu vašich osobných údajov. V takomto prípade sa ukladajú informácie o používaní a stránkach, ktoré ste navštívili. Môžu sa týkať technických údajov o vašom zariadení a internetovom pripojení, napríklad operačného systému, verzie prehliadača, IP adresy, súborov cookie a jedinečných identifikátorov. Pri návšteve webu www.kvetyvictor.sk na ktorom sú poskytované naše služby, môžu byť používané rôzne technológie na rozpoznanie vašej osoby, aby sme získali viac informácií o používateľoch. Môže k tomu dochádzať priamo alebo prostredníctvom používania technológie tretích strán. Môže ísť napr. o používanie súborov cookie.

 

Čo sú cookies?

Cookie je malý textový súbor, ktorý sa uloží vo vašom počítači alebo mobilnom zariadení a je opäť používaný behom vašich ďalších návštev. Vďaka cookies si navštívené webové stránky pamätajú vaše úkony a nastavenia, ktoré ste na nich previedli, takže tieto údaje nemusíte zadávať opakovane, zlepšujú a zjednodušujú Vašu návštevu webu. Aké cookies používame?

Existujú dva typy súborov cookies, trvalé a dočasné (sessioncookies a relačné súbory cookies). Trvalé cookies sú uložené ako súbor vo vašom počítači alebo mobilnom zariadení, a to najviac po dobu 12 mesiacov. Sessioncookies sú uložené dočasné a zmiznú potom, čo zavriete prehliadač. Pokiaľ sa prihlásite k registrovanému účtu, použijeme trvalé súbory cookies napríklad k uloženiu vami zvoleného tovaru do nákupného košíku. Sessioncookies používame, keď použijete funkciu Filter produktov a tiež k tomu, aby sme skontrolovali, či ste prihlásený alebo či ste do svojho nákupného košíka vložili nejaký tovar.

 

Aké cookies spracovávame?

Súbory cookies zhromažďujú informácie o používaní našich webových stránok. Tieto informácie zahrňujú typ internetového prehliadača a operačného systému, ktorý používate, názov domény miesta, z ktorého sa pripojujete (IP adresa), dátum, čas a trvanie návštevy, počet návštev, priemerný čas strávený na našich webových stránkach a stránky, ktorú zobrazujete. Súbor cookies obsahuje tiež jedinečné identifikačné číslo, ktoré identifikuje váš prehliadač. To nám pomáha rozpoznať váš prehliadač, keď znovu navštívite našu webovú stránku. Taktiež sledujeme, ako vyhľadávate na našej webovej stránke a aký tovar si prezeráte.

 

Účely spracovania cookies

Môžeme zákonne používať súbory cookies za účelom merania návštevnosti webu a prispôsobenie zobrazenie webových stránok, pretože sú spracovávané na základe oprávneného záujmu správcu podľa čl. 6 ods. 1 písm. f) GDPR, nie je teda potrebný Váš súhlas. Dáta, ktoré zhromažďujeme, môžu byť tiež použité pre marketingové účely priamo Vám na mieru, k tomu ale potrebujeme Váš súhlas.

 

Ako sú cookies využívané pre cielené reklamy?

K identifikácii produktov, ktoré vás môžu zajímať, môžeme zhromažďovať informácie o navštívených stránkach alebo o produktoch, ktoré ste si zakúpili, aby sme mohli ponúkať tovar priamo Vám na mieru. Spolupracujeme s miestami elektronického obchodovania, aby sme zákazníkom ponúkali cielenú reklamu. Reklamujeme prostredníctvom vlastných bannerov na našich webových stránkach a webových stránkach tretích strán.

Keď navštívite našu webovú stránku, webové stránky tretích strán (napríklad stránky nášho obchodného partnera) alebo kliknete na reklamu nášho e-shopu, vaše webové aktivity môžu byť sledované prostredníctvom súborov cookies. Súbory cookies tretích strán vytvárajú naši obchodní partneri, ktorí inzerujú naše služby na iných webových stránkach. Naši marketingoví partneri môžu poskytnúť svoje vlastné súbory cookies k zobrazeniu personalizovaných reklám. Vaše údaje nikdy neposkytujeme, nepredávame ani nevymieňame s tretími stranami za účelom obchodovania.

 

Súhlas s ukladaním cookies v prípade personalizácie reklám

Aktívnym zaškrtnutím možnosti „Súhlasím“, ktorá nasleduje za upozornením v dolnej časti webu, udeľujete súhlas so spracovaním osobných údajov za účelom zbierania údajov o správaní návštevníkov na našom webe na dobu, ktorá je uvedená ďalej v jednotlivých cookies. Súhlas je možné vziať kedykoľvek späť, a to pomocou zmeny nastavenia príslušného internetového prehliadača. Máte právo kedykoľvek odvolať svoj súhlas so spracovaním osobných údajov podľa informácií v bode 3.Vaše práva a možnosti.

 

Kontrola nad súbormi cookies

Cookies z vášho počítača alebo mobilného zariadenia môžete ľahko vymazať pomocou vášho prehliadača. Návod, ako zachádzať so súbormi cookies a ako ich odstrániť, nájdete v „Nápovede“ svojho prehliadača. Môžete nastaviť blokovanie súborov cookies, alebo že si prajete byť informovaný zakaždým, keď do vášho počítača alebo mobilného zariadenia bude odoslaný nový súbor cookies. ďalej si môžete nastaviť anonymný režim, ktorý neumožňuje zbieranie údajov o chovaní návštevníkov webu. Vezmite prosím na vedomie, že pokiaľ sa rozhodnete blokovať cookies, nebudete môcť využívať výhody všetkých funkcií.

Pokiaľ nezmažete súbory cookies zo svojho prehliadača, môžeme tieto údaje použiť k týmto účelom:

  • poskytnutie vhodnejších reklám na základe Vášho záujmu
  • poskytnutie agregovaných hlásení aktivity reklám inzerentom a webom hosťujúcim reklamy
  • poskytnutie webom a majiteľom aplikácii údaje o tom, ako návštevníci využívajú tieto weby alebo aplikácie
  • detekcia a obrana proti podvodu a iným rizikám, ochrana užívateľov a partnerov
  • vylepšenie našich produktov

 

Cookies tretích strán

Cookies tretích strán používame ku zhromažďovaniu štatistických údajov v súhrnnej podobe pomocou analytických nástrojov, ako je Google, Google Analytics, Google AdWords, Facebook Pixel V takom prípade sa zhromaždené dáta predávajú týmto poskytovateľom služieb tretích strán za účelom ich spracovania. Používame tiež inzertné funkcie služby Google Analytics, Google Analytics a Facebook Pixel. Používame cookiestretích strán trvalé i dočasné (sessioncookies). Trvalé cookies sú uložené vo vašom počítači alebo mobilnom zariadení, a to najviac po dobu 24 mesiacov.

Údaje, ktoré získame, môžu byť sprístupnené tretím stranám, spracovateľom Vašich osobných údajov, aby nám pomohli poskytovať naše služby (napr. účtovníctvo, poskytovateľ cloudových služieb, analýza, audit, platby, detekcia podvodov, marketing a vývoj). Tieto tretie strany majú prístup k Vašim osobným údajom v rozsahu  nutnom pre výkon ich činnosti, a sú zaviazaní ich neprezradiť a nepoužiť k iným účelom.

Neovládame cookies z webových stránok tretích strán. Tretie strany zodpovedajú za to, ako funguje ich cookies a ako sú spracovávané osobné údaje.

 

K čomu sa cookies používajú?

Súbory cookies nám pomáhajú zistiť, ako náš web funguje v rôznych lokalitách. Tiež používame súbory cookies za účelom pochopenia, zlepšenia a prevádzania výskumu produktov, funkcií a služieb, včítane vašich prístupov na e-shop z iných webov, aplikácií či zariadení, ako sú váš pracovný počítač či vaše mobilné zariadenie.
Tabuľka súborov cookies

Vydavateľ/ Názov cookieTyp cookieTrvanlivosť
Google AdWordsTracking, Remarketing90 dní
Google Analytics
(_ga, cid, utmv, utmz, utma, utmb, utmc)
Analytical, TrackingPersistent, 26 mesiacov
Facebook PixelAnalytical, Tracking90 dní

Pre správny chod nášho webu a reklamných produktov používame rôzne typy súborov cookies. Súbory cookies tretích strán pochádzajúcich z reklám iných webov a sledujú vaše používanie webu pre marketingové účely. Tieto údaje budú aktualizované. K uplynutiu doby užívania súborov cookies dôjde buď na základe rotácie alebo sa počíta od posledného dňa, kedy užívateľ interagoval s webovou stránkou.

 

4.     Vaše práva a možnosti

Právo na prístup:

Chceme zachovať otvorenosť a transparentnosť o spracúvaní vašich údajov. Ak chcete získať ďalšie informácie o spôsobe spracúvania osobných údajov, máte právo požiadať spoločnosť Viktor Hrobák o vydanie potvrdenia o tom, či spoločnosť Viktor Hrobák  spracúva osobné údaje, ktoré sa Vás týkajú. Ak áno, máte právo získať prístup k u svojim osobným údajom, ktorý vám poskytneme vo forme tzv. registra (najmä, účel, kategórie osobných údajov, kategórie príjemcov osobných údajov, ktorým boli alebo budú osobné údaje poskytnuté, doba uchovávania alebo kritériá na určenie doby uchovávania, informácie o zdroji zhromaždených osobných údajov). Ak dostaneme žiadosť o získanie prístupu, môže sa stať, že si od vás vyžiadame ďalšie informácie, aby sme zistili, k akým údajom chcete získať prístup, a ubezpečili sa, že ich poskytneme správnej osobe.

 

Právo na opravu:

Kedykoľvek máte právo požiadať o opravu svojich osobných údajov, ak sú nesprávne. V rámci uvedeného účelu máte takisto právo na doplnenie akýchkoľvek neúplných osobných údajov.

 

Právo na výmaz:

Máte právo požiadať o vymazanie osobných údajov, ktoré o vás spracúvame, a to v týchto prípadoch:

  • údaje už nie sú potrebné na účel, na ktorý boli získané alebo spracúvané;
  • odvolali ste svoj súhlas, na základe ktorého sa spracúvanie vykonáva, a na spracúvanie neexistuje žiadny ďalší právny základ;
  • máte námietky týkajúce sa preváženia vašich záujmov nad spracúvaním vašich osobných údajov spoločnosťou Viktor Hrobák a neexistuje žiadny oprávnený záujem spoločnosti Viktor Hrobák na spracúvanie vašich osobných údajov, ktorý by bol dôležitejší ako váš záujem;
  • máte námietky voči spracúvaniu vašich osobných údajov na účely priameho marketingu;
  • osobné údaje sú spracúvané nezákonne;
  • osobné údaje je potrebné vymazať, aby bol zachovaný súlad so zákonnou povinnosťou, ktorá sa na nás vzťahuje;
  • boli zhromaždené osobné údaje dieťaťa (osoby mladšej ako 16 rokov), za ktoré nesiete zodpovednosť ako zákonný zástupca týkajúcu sa používania IT služieb, napr. sociálnych médií.

 

Môže sa stať, že nevyhovieme vašej žiadosti o výmaz, a to v prípade, že nám v tom bránia zákonné povinnosti. Môže k tomu dôjsť v prípade, že spracúvanie je potrebné na uplatnenie nášho práva na slobodu prejavu a prístupu k informáciám, splnenie zákonnej povinnosti, ktorá sa na nás vzťahuje, alebo na preukazovanie, uplatnenie alebo obhajovanie právnych nárokov.

 

Právo na obmedzenie:

Máte právo požiadať, aby bolo spracúvanie vašich osobných údajov do určitej miery obmedzené a to, ak namietate správnosť vašich osobných údajov (počas obdobia, počas ktorého máme možnosť overiť správnosť osobných údajov), ak je spracúvanie osobných údajov nezákonné, namietate výmaz a žiadate namiesto toho obmedzenie ich použitia, ak my už osobné údaje na daný účel nepotrebujeme, ale vy ich potrebujete na uplatnenie právneho nároku alebo ak namietate  preváženie vašich záujmov nad spracúvaním osobných údajov ( až do overenia, či oprávnené záujmy na našej strane prevažujú nad vašimi oprávnenými záujmami).

 

Právo namietať:

Oprávnený záujem:

Ak máte osobné dôvody týkajúce sa vašej konkrétnej situácie, máte právo namietať proti spracúvaniu vašich osobných údajov, ak je právnym základom pre také spracúvanie náš oprávnený záujem. Ak však náš oprávnený záujem na spracúvanie prevyšuje nad vašim osobným záujmom, môžeme pokračovať v spracúvaní vašich údajov, a to aj napriek vašej námietke voči spracúvaniu.

 

Priamy marketing (vrátane analýz vykonávaných na účely priameho marketingu):

Máte možnosť vzniesť námietku voči spracúvaniu Vašich osobných údajov na účely priameho marketingu. Námietka sa týka aj analýz osobných údajov (tzv. profilovanie), ktoré sa vykonávajú v súvislosti s priamym marketingom.  Ak máte námietky voči priamemu marketingu, prestaneme spracúvať vaše osobné údaje na tento účel, ako aj na účel všetkých typov akcií priameho marketingu.Ak sa rozhodnete odmietnuť spracúvanie svojich osobných údajov na účely priameho marketingu, nebudete od nás dostávať osobné ponuky ani iné informácie.

 

Právo na prenosnosť osobných údajov:

Ak je naše právo na spracúvanie vašich osobných údajov založené na vašom súhlase, máte právo požiadať o prenos údajov, ktoré sa vás týkajú a ktoré ste nám poskytli, inému prevádzkovateľovi osobných údajov (napr. dátová brána).

 

 

 

5.     Sťažnosti

Máte právo podať sťažnosť na Úrad na ochranu osobných údajov Slovenskej republiky (Office forPersonalDataProtection of the Slovak Republic), www.dataprotection.gov.sk.

 

Kontaktné údaje

Ak chcete získať ďalšie informácie o spracúvaní osobných údajov alebo ak máte nejaké otázky, môžete sa na nás kedykoľvek obrátiť na adrese:

 

Viktor Hrobák

Teplická cesta 5251

058 01 Poprad

kvetyvictor@kvetyvictor.sk

www.kvetyvictor.sk

 

 

 

6.     Zmeny zásad

Tieto zásady ochrany údajov môžeme aktualizovať s cieľom opraviť nezrovnalosti alebo zachovať súlad s novými zákonnými alebo technologickými požiadavkami. Najnovšiu aktualizovanú verziu zásad ochrany osobných údajov nájdete vždy na tejto stránke. O rozsiahlych zmenách (týkajúcich sa napr. účelov spracúvania osobných údajov alebo kategórií osobných údajov) vás budeme informovať e-mailom alebo na webe www.kvetyvictor.sk